Acteren

Ron Vervuurt liegt dat hij scheel ziet en dat vinden mensen leuk, bijzonder en waardevol. Hoezo? Een mooie manier van liegen is acteren. Als je het als toeschouwer maar gelooft.

Of je nu in het theater zit, op straat loopt of aan tafel een gesprek voert in een rollenspel. Al weet je dat het niet echt is, het doet iets met je. ‘Of je nou lacht, huilt of je ergert; jouw emoties zijn echt! Daarom acteer ik, om mensen te raken én -en daar hoef ik niet om te liegen- voor het applaus. Dat is namelijk ook erg lekker!’

Ron Vervuurt speelt ook in het theater. Hij begon in 1994 als acteur bij muziektheater Doloroso van Quirine Melssen. Tegenwoordig zingt hij ook en met Opera Dolleboelja (een samenwerking met de sopraan Evelien Asberg) brengt hij muziektheater voor jong en oud. Hij speelde bij De Oostkust i.s.m. De Plaats in Prateur Nijmegen 2013 en 2014 (De waar? gebeurde geschiedenis van Nijmegen tussen 1678 en 2113).

Opera Dolleboelja: ‘Zijn veelzijdigheid is terug te zien in zijn teksten, liedjes, producties, decors, rekwisieten tot en met vormgeving van de posters…’


Als acteur speelt Ron ook in maatwerkproducties voor diverse opdrachtgevers. Hij produceert en regisseert ook een deel van zijn eigen producties. Klik voor plaatjes en vraag gerust om vrijblijvende info of offerte.

‘Als trainingsacteur breng ik je in moeilijkheden, maar reageer positief als jij je ‘goed gedraagt’. Dat wil zeggen: Jouw actie leidt tot reactie. Als jouw gedrag naar een oplossing toewerkt, zul je merken dat Ron als tegenspeler zal mee bewegen. En als dat niet lukt, is het des te beter om daar op terug te kijken. Je zult er hoe dan ook iets van opsteken. En daar gaat het per slot van rekening om tijdens een rollenspel of simulatie.’ Vraag gerust om meer informatie of een offerte voor deze trainingsacteur.

Ook voor de camera speelde hij diverse rollen. Hij is o.a. te zien als de taxichauffeur voor het EO-programma Andries, in een videoproductie over de Vrede van Nijmegen in het Valkhofmuseum en een verkeersveiligheidfilm van de provincie Overijssel. Kijk maar eens naar zijn showreel en filmpjes.

Sun Eye Media: ‘…Buiten dat ie goede feedback geeft en constructief meedenkt over zijn teksten en rol, is het bovenal ook de lol in samenwerken…’


Als entertainer is Ron Vervuurt te zien in verschillende hoedanigheden. Zijn Eduard van Gestèl is een graag gezien alter ego bij gelegenheden waar de presentatie lekker losjes mag. Deze blije gastheer brengt mensen bij elkaar, laat anderen glanzen en benaderd alles van de positieve kant. Met Eduard van Gestèl gaat de zon schijnen al is de hemel nog zo grauw.

En wat te denken van De Zingende Boeketten en De Zingende Kerstbomen. American Songbook Standards en Amerikaanse kerstkrakers schallen over straten en pleinen. Menig winkelcentrum en tig feestjes zijn opgevrolijkt door deze muzikale theatrale acts. ‘Als zingende bloempot of dito kerstboom schiet ik wortel waar het maar kan… Deze feel good acts spelen we al sinds 1999 en er is niets leuker dan de mondhoeken van een argeloos passant te zien opkrullen tot een gulle lach. Het is zingen, spelen en trakteren op goede zin!’

Ron Vervuurt is ook muzikaal creatief als liedjesschrijver. Hij heeft al verschillende liedjes geschreven en geproduceerd op eigen initiatief en op verzoek van andere producenten. Ter ondersteuning van videoproducties of evenementen en natuurlijk voor Opera Dolleboelja. Hij werkt samen met professionele muzikanten die beschikken over de juiste studiofaciliteiten. Kijk en luister hier.